A hét edzője a régóta az aerobic vérkeringésében mozgó Varró Gyula, akivel a Step Performance edzésein túl a 8. Coca-Cola Testébresztő Fitnesz Napon is találkozhatsz, a Coca-Cola Testébresztő Programnak ugyanis ő a vezető edzője.

Varró Gyula

 

A poénokon és a német nyelvleckéken túl mire számíthat a Step Performance-t kipróbáló érdeklődő? 

Egy koreografált step órára, ami három szimmetrikus blokkból épül fel, miközben egyfolytában bonyolítom a lépéseket. Az aerobic alaplépései mellett, általam kitalált lépésnevek vannak benne, akik már többször voltak az óráimon, betéve tudják ezeket.

A koreográfiát nem mindig egyszerű követni. Mit javasolsz annak, aki az elején küszködik még ezzel?

Nagyon sok múlik a kitartáson! Aki tehetségesebb, annak akár már egy hónap is elegendő lehet, akinek kevésbé megy, annak viszont több hónapra is szüksége lehet, hogy elsajátítsa az alaplépéseket és végig követni tudja az órán a koreográfiát. Segítségképpen a honlapomon is megtalálhatóak a step és az aerobic alaplépések.

Egy hagyományos step aerobic-hoz lehet hasonlítani a Performance-t vagy teljesen a magadénak érzed ezt a mozgásformát?

A Performance az én stílusomat tükrözi, a védjegyemmé vált, de 80%-ban megegyezik egy táncos step órával.

 


Az 1995-ben kezdődő pályafutásod alatt Spinning edző is voltál.

Ez a történet 1998-ra nyúlik vissza, akkor még azt is Spinningnek hívtuk, ami manapság Spinracing-ként fut (a jogviták miatt alakult így). Az original Spinning és a Schwinn Indoorcycling képzések elvégzése után, ha a step mellett tartok egy ilyen órát, akkor azt is - magamhoz híven - Performance on Bikes néven hirdetem.

Úgy hallom, minden a Performanszról szól…azt azért áruld el, miben különbözik a Spinning és a Spinracing? 

A Spinracing órán is slágerzene szól az edzés közben, azonban nemcsak tekeréssel telik az idő, hanem van az edzésnek egy, a felsőtestet átmozgató része is, ezek különböző karhajlítások és karmunkák - alapvetően ebben különbözik a Spinningtől.

A Coca Cola Testébresztő Programnak te vagy a vezető edzője…

Így van, 2005 óta összesen több mint 3 millió ember mozgott velünk . A Coca-Cola Testébresztő program célja az aktív egészséges életmód, a mozgás és a kalória-egyensúly népszerűsítése. Az elmúlt években a program számtalan szabadidősport rendezvényt támogatott, a résztvevők sokféle mozgásformát, sportágat kipróbálhattak már. Nagyon sok Testébresztő eseményen vettem részt mint előadó vagy tartottam bemelegítést, készítettünk közösen egy irodai mozgást népszerűsítő DVD-t is, múlt évben pedig Testébresztő Testőr Tábor néven a TV2-n 8 héten át 8 kiválasztott résztvevő segítségével igyekeztünk a helyes életmód felé terelni a nézőket.

 


Végül, de nem utolsó sorban, van olyan, a környezetedben megvalósult sikersztori, ami a te edzősködésednek köszönhető?

Sokaknak segítettem elindulni a rendszeres sportolás útján és születtek is jelentős testi átalakulások.Többen azt mondják, hogy jól esik nekik, ha az órámon részt vehetnek, mivel így kiszabadulnak a hétköznapok mókuskerekéből.

Fotó: Lindmayer Zsolt