Rajt:

Sosem nyűgöztek le a társastáncok, az ehhez tartozó dallamok és nem is a Rosalinda latin szappanopera zenéje a csengőhangom, így ha táncról hallok vagy olvasok, általában nem figyelek oda. Nem lett volna ez másképp a Dance Training esetében sem, ha nem kezdek el utána olvasni, miután megláttam egy ismerősöm közösségi profilján a hirdetést. Ez a mozgásforma az aerobic és a tánc abszolút keveréke - megnyugodtam. Konok Zsuzsanna 2012 szeptemberében gondolt egyet: 14 év tánc-és edző tapasztalat - ebből jó pár év Kozsóval - ötvözésével alakította ki a „táncos tréninget”. Az új őrület gyorsan söpört végig az ismerősök, sportra vágyók világában, olyannyira, hogy már saját tipográfiás ruházata is van. 
 
Impressziók:

A Műegyetem előtt robogok, mindjárt 6 óra és nem találok parkolóhelyet, késésben vagyok (ezt mindenképp bele kell kalkulálnod, ha elmész). A BME Sportközpont nagyon modern, tele van egyetemistákkal, haladok a kasszához, majd a megváltott jegyemmel egyből használom is a belépőrendszert. Berobbanok az öltözőbe, ahol egy orosz hadseregnyi lány öltözik át vagy mendegél fel-alá. Tiszta, modern az öltöző, de üres szekrény alig van; nagy nehezen találok egyet, gyors ruhaváltás és szaladok az órára.

Az általam kipróbált órák kezdeti impressziói általában fedik egymást, hiszen itt is a bemelegítéssel kezdünk. Kellő átmelegedés után kezdődik a kardió és a taposás, hogy megfelelően magas legyen a pulzusszámunk, egész kellemes. Bele a közepébe: guggolások és kitörések tömkelege következik lábhajlításokkal megspékelve, terheljük a combokat és a feneket - igen, fáj, de feszegetni kell a határaidat! - gondolom magamban.

Taposs, taposs, taposs!
A hangfalakból csak úgy üvöltenek a mai slágerzenék, és ha még nem kaptunk volna elég nagy sokkot rátérünk a hasizomra. Hölgyeim, tessék felkötni a gatyát, a mennyiség még hagyján, de a sebesség…amíg te megcsinálsz egyet, az edző kettőt. Szabályosan, oldalra fordulva és emelt lábbal is elvégezzük a hasizmozást, már érzem, hogy gyűlnek a kockáim.
Rendhagyó a fitneszt/aerobicot ismerőknek, azonban megszokott a táncosoknak, hogy az erőnlét után lenyújtanak, ami most kb. az óra háromnegyedénél következik.

Nyújtás
Az izmok és a nyújtás rendben, következik a táncolás: egyszerű mozdulatokat rögtönöz Zsuzsi, előre-hátra haladunk, élvezetes csípő-és fenékrázás közepette, bár nekem a zúzós kezdés után ez nem az a tipikus keményen odacsapó zárás. Vége is az órának, megtapsoljuk a teljesítményünket, bennem azonban van egy kis hiányérzet.
A karra külön nem végeztünk gyakorlatot, nekem pedig ez fontos szempont. A „terem” a konditerem egyik szegletében lévő fallal elválasztott rész, de a futógépet használók egy része a hátul álló lányokat végignézhette, amint a fenekünket rázzák. Az edző végig jól instruálta a tornázókat, kedves és impulzív személyiség. Vékony, szálkás teste és kerek feneke egyikünk figyelmét sem kerülte el – már csak azért sem mert végig háttal állt nekünk. Tudását és tehetségét bizonyítja, hogy Dance Training oktatást is tart az ország minden részéről érkező edzőknek.



 
Konok Zsuzsanna 'Susie'
Hol? Budapest XI. kerület BME Sportközpont és VIII. kerület Indigó Pinceklub

Mennyibe kerül? Az első óra ingyenes, majd alkalmanként 1400 forint, a havi bérlet 8000 forint

Mit vigyél? Kényelmes sportruha, törölköző, AYCM kártyát is elfogadnak

Milyen életkornak?15-35 év


 
Pontozás:

Kínzó faktor: 7/10

Ennyire formál: 8/10

Edző: 10/10

Helyszín: 7/10
Ennyire fáj másnap mindened: 6/10