Ezúttal a holisztikus és egyre elterjedtebb mozgásforma, a Nia egyik tanára, Brezina Kinga válaszolt az 5+1 kérdésre.

motiváció ezt figyeld
Brezina Kinga (fotó: Schumy Csaba)

Miben rejlik az általad oktatott sport különlegessége?

Leginkább abban, hogy a mozdulatokban az örömöt, a jóérzést, a testi komfortot keressük.  Mi, Nia tanárok nem hiszünk a „no pain - no gain” tézisben. Az a tapasztalat, hogy a test azt szereti újra és újra megcsinálni, ami jólesik neki. A mozgás, a test így válik kimeríthetetlen örömforrássá. Mindemellett elképesztő jó zenére, mezítláb, egy táncalapú erős kardió edzésen vehet részt az, aki eljön egy klasszikus Nia órára, emellett elég rendesen égethet testi és lelki kalóriát. Viszont, mivel az ún. test útját követjük, így a mozdulatokat mindenki az adott, aktuális szintjén végezheti el.

Kigyúrt, szálkás vagy elfér egy kis felesleg?

Bármilyen testalkat, bármilyen kor. Mindenkinek van egy saját térképe a saját testéhez, a cél az, hogy ezt ismerje meg minél jobban és ne tévedjen el rajta. Táncolni ráadásul mindig, minden korban, mindenhol lehet.

Mik a jó edzés alapismérvei?

Hogy jól érzem magam közben és nagyon meglepődöm, hogy már vége. Hogy ha fel kell, hogy dobjon, akkor aktív vagyok utána, ha pihenni szeretnék, akkor az edzés után remek alvásban lehet részem éjjel.

motiváció ezt figyeld

Mitől lesz valakinek egészséges az életmódja?

Attól, hogy alaposan megismeri és tiszteli a testét. Hiszek az arany középútban, abban, hogy a testnek van egy hihetetlenül finomra hangolt intelligenciája és pontosan tudja, hogy mire van szüksége. Minél inkább testtudatosak vagyunk, annál inkább van fülünk ennek a meghallására. Nem divatirányzatokat kell követni mozgásban, táplálkozásban, hanem meglelni azt, ami számunkra a legmegfelelőbb. A test ezt meghálálja és persze a lélek is.

Melyik sporteszközt tartod a leghasznosabbnak?

A meztelen talpamat.

Milyen motiváció az, amely mindig hat rád, ha nincs kedved mozogni?

A Nia órákon a mozgáson keresztül egy semmihez sem hasonlítható örömérzetet élek át. Nem tudok róla lejönni. :)

Tetszett? ITT még több motiváló cikket találsz! Aztán gyerünk edzeni! :)