Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A capoeira új szintjei - Interjú Mestre Virgulino-val

Szenvedélyesen teszi és űzi az élete részévé vált sportot Mestre Virgulino. A brazil capoeira mester elszántságát nem csak nagyszabású tervei és kitartása bizonyítja, de az is, hogy ott él, ahol az edzéseit tartja.

Tovább

Rabszolgák alkotta harcművészet: Capoeira

Rajt:

A capoeira-t mindig is érdekes sportnak találtam. Anno, amikor a Tekken nevű videó játékkal játszottam, mindig a brazil játékossal voltam, aki a technikáival - na és persze az én közreműködésemmel - mindenkit laposra vert. A capoeira eredete a nagy hódítások idején Brazíliába elhurcolt fekete rabszolgákig vezethető vissza. Bármilyen harcművészet vagy fegyverek viselése tilos volt számukra, így egy-egy edzést tánccal és énekléssel "díszítettek", hogy a rabszolgatartóknak ne tűnjön fel. A rabszolgaság eltörlése után egy darabig még illegális sport volt, majd a 21. századra igazi brazil kuriózum sporttá nőtte ki magát.

Tovább

Így gyúrt Frédi és Béni: Primal Move

Rajt:

A paleolit életmód népszerűsége a táplálkozás után már a sportok terén is megmutatkozik. Egy könyvbemutatón találkoztam Lakatos Péterrel, a Paleolit edzés c. könyv írójával, aki mesélt a Primal Move mozgásformáról, itt hallottam róla először; több se kellett, fogtam a kis tornabatyumat, elmentem a 360GYM-be és ki is próbáltam hamarosan. Rendhagyó írás következik, ugyanis a kipróbált alkalmak alatt csak kis betekintést kaphattam az egymásra épülő órákból és azok elemeiből!

Tovább

Így tartja magát formában Zséda

Hogyan lehet egy nő harminc felett is fitt, egészséges, ám nőies? Zséda ízelítőül beavatott engem saját bevált praktikáiba.

Zséda

Tovább

Műveld a tested: bodyART

Rajt:

Csak futólag, hallomásból ismertem eddig a bodyART-ot, nem volt különösebb elképzelésem vagy elvárásom a kipróbálása előtt.

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.