Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A spirituális földkerülő 4. rész

Illés Adorján és barátja, Ádám már közel másfél éve kerülik meg a Földet, bringával! Az egyedi étkezést folytató és örökké jókedvű Adorjánt ezúttal Délkelet-Ázsiában értem utol: elmesélte hogyan kerültek be egy buddhista kolostorba, miért váltak külön az útjaik egy időre Ádámmal és az jövőbeli tervein túl az élethez való jelenlegi hozzáállásába is beavatott.

motiváció sportceleb interjú bicikli

A legutóbbi bejelentkezésed óta már több országot is a hátatok mögött hagytatok. Jelenleg hol tartózkodsz, és mit csinálsz ebben a pillanatban?

https://www.youtube.com/watch?v=z4hWF-xRPfg&feature=youtu.be

Június 13-án volt az egy éves évfordulója a földkerüléseteknek. Hogyan ünnepeltétek meg? Milyen érzések voltak bennetek, érkeztek gratulációk?

Ezen a napon pont külön bringáztunk. Reggel egy iskola melletti családi házban ébredtem, a reggeli után lehetőségem nyílt egy rövid beszédet tartani a diákoknak az utazás szépségéről, ezután elköszöntem a szállásadóimtól, majd elindultam. Egész nap felfelé kellett tekernem, nem foglalkoztam az évfordulónkkal. Este hulla fáradtan egy rendőrséghez értem, tőlük kértem szállást, de sajnos visszautasítottak. Viszont az egyik rendőrtiszt vett nekem kekszet és üdítőt, plusz lelkesen érdeklődött a biciklis földkerülés iránt. A lelkesedése rám is átragadt és a beszélgetésünktől feltöltődve ismét bringára ugrottam, így tekertem le még 10 kilométert a következő rendőrörsig, ahol már meg tudtam pihenni. Ott a bogárinvázió mellett internet is rendelkezésre állt, így kiírtam a Facebook-oldalunkra, hogy már egy éve úton vagyunk és megköszöntem az olvasóinknak a bíztató üzeneteket, amiket az utazásunk során kaptunk tőlük. Erre a posztra sok gratuláció érkezett.

motiváció sportceleb interjú bicikli

Az elmúlt egy évben változott az élethez való hozzáállásod?

Továbbra is szeretek élni, reggelente hálát szoktam adni az égnek, hogy egy újabb napot kaptam ajándékba. Szeretem az embereket, a természetet, és az utazásunkkal járó mindennapos kihívásokat. Ahogy gyűlnek a tapasztalataim, bölcsebbé válok, ami lehetőséget ad önmagam mélyebb megismerésére, önkorlátozó hiedelmeim felismerésére és elengedésére.

motiváció sportceleb interjú bicikli

Egy buddhista kolostorba is bejutottál, leírnád röviden az olvasóknak, hogyan sikerült és milyen volt odabent lenni? Emiatt lettél kopasz?

Tovább

Amikor a nyugi és a boksz egy mozgásban találkozik: Kamibo®

Rajt:

Ezzel a mozgásformával akkor találkoztam először, amikor a barátnőmmel egy pár évvel ezelőtti fitnesz napon random betévedtünk az egyik terembe. 45 percen keresztül a pörgős edző angol instrukciókkal tartott meg egy olyan edzést, amit azóta is emlegetünk - ez volt a Kamibo®. A távol-keleti harcművészeteket magába foglaló dinamikus mozgásforma koncepcióját Michael Dela Cruz és Oliver Prescher fejlesztette ki Németországban. Miután pozitív benyomásaim voltak róla, alig vártam, hogy ismét átélhessem az élményt és pattoghassak az ütvefúrós zenére, ezúttal azonban két barátnőm is elkísért a tesztelésre.

Ahogy én láttam:

A fitneszterem bejárata először megtévesztő lehet, mivel közvetlenül a kondigépek mellett kell elmenni, amint beléptünk az ajtón. A recepció felé pedig egy kis, szűk sávban lehet közlekedni, amit olykor a személyi edzők is használtatnak az edzettjeikkel. A teremben már zajlanak az átalakítások, így a zsúfoltság a közeljövőben megoldódik. Igényesnek tartom az olyan termeket, ahol a vezetőség tesz a vendégek komfortérzetéért. A recepciós kedves, elmagyarázza, hol találom az öltözőt és még lakatot is ad a szekrényemhez - érdemes kérni, különben nem lehet bezárni.

97 sport után már van egyfajta ízlésem, általában tudom, hogy mire hogyan fogok reagálni, és arról is van sejtésem, hogy mi fog igazán feltölteni. De bátran kijelenthetem: amire egy igazán stresszes nap után a legjobban vágyhatsz, az Tar Edit Kamibo® órája!

Tovább

"Ha vidéken elmentél futni, mindenki hülyének nézett" - Interjú a Blondie edzések legszorgalmasabb párjával

Ágóval akkor találkoztam először, amikor 2016 májusában egy barátnőjével eljött az első Blondie szigetelős edzésre. Miután körbefutottuk a Margitszigetet, kiderült, hogy az volt az első sziget köre. Ott még nem tudtam mennyire hatalmas dolog ez számára, de büszke voltam arra, hogy velünk tette meg először ezeket a kilométereket. Később a csapat állandó tagjává vált és alig telt el úgy alkalom, hogy ne érkezett volna meg kezdésre a zászlóshajójával, vagyis a férjével, Szilárddal. Ahhoz képest, hogy a két személyiség tűz és víz, de ennek ellenére nagyon is kiegészítik egymást az élet több területén, például a sportban.

ezt figyeld interjú motiváció

Mindenek előtt avassuk be az olvasókat: mióta vagytok együtt és mennyire volt jelen az sport az életetekben korábban?

Sárik-Hermann Ágota: Tíz éve vagyunk együtt, három éve házasodtunk össze, anno még az egyetemen ismerkedtünk meg. Én egy multinál dolgozom, ülőmunkát végzek, a családom pedig tipikusan nem mozgó, ahol gyakoriak szív-és érrendszeri betegségek. Ha vidéken elmentél futni, mindenki hülyének nézett,  nem volt divat a sport, de ezzel szemben a kert megmunkálása . Mivel a szüleim – főleg apukám – egész nap nehéz fizikai munkát végeztek, utána általában már nem volt kedvük mozogni. A kötelező tesi órákon felül én sem sportoltam, bár voltak próbálkozásaim: felnőttként megfordultam egy spinning órán, kangooztam, kipróbáltam a bodyartot, de mindegyikre maximum két alkalommal mentem el, mert nem éreztem, hogy ezek lennének a testreszabott sportjaim. Harminc felé közeledve érezni kezdtem, hogy nem lesz jó, ha folyamatosan 8-10 órákat ülök egy helyben. A sikertelen próbálkozások közepette 2015-ben munkahelyet váltottam, ami már közelebb volt a lakhelyemhez, így rendszeresen sétáltam a munkába, de egy dekát sem fogytam, amitől teljesen ki voltam borulva.

Sárik Szilárd: Informatikusként dolgozom egy bankban, így az ülőmunka nálam is fenn áll. Még gyerekkoromban, apukám hatására kezdtem el mozogni, hamarabb tanultam meg a jégen közlekedni, mint görkorizni. A rendszeres mozgás családi program volt nálunk, az elbeszélések szerint szerettem triciklizni, az általános iskolában már kézilabdáztam is. Ágóval voltunk már közösen síelni, de korábban nem volt jellemező, hogy együtt mozogjunk. A munkába sétálás nekem is 2015 telén jött a képbe, hiszen ahogy egy nagy márka szlogenje is szól: nincs rossz idő, csak nem megfelelő öltözet.

ezt figyeld interjú motiváció

De Ágót nem olyan fából faragták, ezért a sétálás mellett sem hagyta abban a próbálkozásokat!

Ágó: Egy téli sétám alkalmával – ekkor már 85 kiló voltam a 165 centis magasságom mellett – akadt meg a szemem egy Curves termen. Azt követően kezdtem el oda járni, aminek köszönhetően 14 kilót fogytam. Mivel még nem szültem, az is motivál, hogy a jövőben a babakocsit fel tudjam vinni a harmadikra. A narancsbőr kevésbé izgatna azzal szemben, hogyha nehezemre esne a gyerekem után futni.

Annak ellenére, hogy nem mozogtatok korábban együtt, mostanra az edzések alappillérei vagytok, hogy alakult ez így?

Ágó: A barátnőim rágták a fülemet a közös futás miatt, de nem jött össze, így valahogy nagyon jókor talált be a Blondie szigetelős edzés. Gyűlölök futni, az a típus vagyok, akinek jellemezően 100 méter után szúr az oldala, rosszul van és arra gondol, hogy mikor állhat már meg végre. Szerintem nem is futok jól, ezért is volt hasznos, amikor Krisztián (Nádasi Krisztián, az edző – a szerk.) mondta hogyan rakjam a lábamat. Folyamatosan próbálgatom a határaimat és haladok. Akik azt hallják tőlem, hogy futok, mind le vannak döbbenve. Egy edzés után posztolt képhez még egy cuki kommentet is kaptunk a kollégámtól, miszerint kívül bájos kiscicák, belül kősziklák vagyunk. Nagyon örülök, hogy Szilárddal találtunk egy olyan mozgást, amibe én sem halok bele és ő is élvezi. Sőt, mostanában rendszeresen számon is kér, hogy járok-e edzeni. 

Ágó, kipróbáltál bármilyen diétát eddig?

Ágó: Húsz évesen próbálkoztam a szétválasztós diétával, sikerült is fogynom tíz kilót, de 1-2 év múlva ugyanott voltam. Tudni kell rólam, hogy nagyon ingerült vagyok éhesen, a gyümölcsnapon este már nem szólhatott hozzám a férjem.

ezt figyeld interjú motiváció

Milyen hatással van rátok a közös mozgás?

Szilárd: Alapvetően nagyon jól hat ránk, sokat lendít a dolgon, hogy együtt indulunk el mozogni, bár én akkor is elmegyek görkorizni, ha nincs kedvem.

Ha kialakíthatnátok egy saját edzést, az milyen elemekből adódna össze?

Szilárd: Nem kötném gyakorlatokhoz, nekem sokkal fontosabb a jóleső fáradtság érzése, ami a mozgás után jelentkezik.

Ágó: Ebben egyetértek! Talán a spinningen érzékeltem azt, hogy az elején majd meghalok, de a 40. percnél végigfutott a hátamon a hideg; tudtam, hogy a nehezén túl vagyok és nincs messze a vége. Egy ideig Ausztriában dolgoztam. Az irodánkban egy ott dolgozó ötvenes férfi - aki mellesleg instruktor volt - a saját szakállára tartott gerinctornákat. Az órákon Flexibart is használt, ami nekem nagyon bejött. Ráadásul annyira jó volt, hogy az egész IT-szekciót képes volt odacsalni.

Felnéztek-e bárkire az elért sportsikereiért?

Ágó: Hosszú Katinkát követem a közösségi oldalain, volt rá példa, hogy azért mentem el reggel edzeni, mert láttam az instáján egy mozgásra biztató képet. A Michael Phelpsről készült reklámot pedig rengetegszer megnéztem, imádom az aláfestő zenéjét, egy időben rendszeresen hallgattam, mielőtt edzeni vagy gyalogolni indultam. 

ezt figyeld interjú motiváció

Szilárd: Régen nagyon szerettem nézni az olyan extrém sportokat, mint a BMX, a görderszka és a görkori. Az egy egészen más világ, mivel a versenyzők elég keményen összezúzzák ott magukat. Engem motivál az akaratuk és az elszántságuk, hiszen azaz életük, hogy miután szó szerint a padlóra kerülnek, felállnak és újra visszamennek a rámpa tetejére.

Vannak kitűzött sportcéljaitok?

Szilárd: Mostanra már elég sokat fogytam, szeretnék már izmot is építeni, érdekelnek a saját testsúlyos edzések. Valami szervezettebb dolgot szeretnék, gondolkozom a kettlebellen, mert jókat hallottam róla.

Ágó: A súlyzós edzések szimpatikusak, kacérkodtam a BBG programmal is. Még nem kezdtem bele, mert számomra fontos, hogy egy edzőtől külső visszajelzést kapjak, hogy ne feltétlenül egy edzésterv sémát kövessek. 

Mi a legfőbb motivációtók akkor, ha nincs kedvetek edzeni?

Ágó: Nekem Szilárd. Amúgy mindig valami más, általában valamilyen zene, nemrég például egy autentikus cigány zenekar muzsikája indított utamra. A Curvesben minden századik edzésnél pólót kapunk, valamint havonta mérnek minket, ezek mind buzdítanak. Volt olyan hét, hogy hatszor mentem edzeni, annyira sikerült motiválnom magam.

ezt figyeld interjú motiváció

Szilárd: Nekem általában nincs szükségem motivációra, csak addig nehéz elkezdeni, amíg neki nem indulok. Ha pedig már mozgok, hiába vagyok fáradt, tudom, hogy jó lesz.

Tovább

Edzők górcső alatt: Molnár Böbe - A Cleopatra torna eredményeként a szexualitás mélyebb megélése is vár ránk

Ebben a sorozatban csupa okos dolgot olvashattok edzőktől, akik egytől egyig ugyanarra az 5+1 kérdésre válaszolnak. Így tett korábban a nagy kedvencem, Ágh Csaba és az izmos testtel is nagyon szexi Péntek Enikő is.

A sort Molnár Böbe folytatja, akinek az óráján még a földanya is ott volt.

edzők górcső alatt edzés torna motiváció edző nőiesség a hét edzője

1. Miben rejlik az általad oktatott sport különlegessége?

A Cleopatra- Torna az érzéki és tudatos nők sportja. Amikor testünk izmait fizikai síkon eddzük, fontos, hogy azzal egy időben önbizalmunkat is erősítsük. A torna során a képzelőerőnk "izmait" is tréningezzük. Felszabadítjuk tudatalattinkból azokat az érzelmi diszharmonikus energiákat, melyek intuícióink útját állják. A mozgásforma mozgásterápiaként is működik. A meditáció és a speciális energiagyakorlatok révén tudatosíthatjuk, kiaknázhatjuk a bennünk rejlő lehetőségeket, pozitívan megélhetjük nőiességünket. Megtanulhatjuk azt, hogyan állíthatjuk női energiáinkat, kisugárzásunkat annak szolgálatába, hogy életünk minden területén sikeresebbek lehessünk. Mindezek eredményeként az érzékiség, az intimitás és a szexualitás mélyebb megélése vár még ránk.

Tovább

Hó vége van és nem telik fitnesz bérletre? Alternatív edzési megoldások 4. rész

Mindenkivel előfordulhat, hogy éppen nincs anyagilag eleresztve, ezért megfontolja az edzési kiadásait is. De nincs kifogás, akárcsak a sorozat elsőmásodik és harmadik részében, most is egy profi edzőtől, ezúttal Vincze Tímeától kapsz alternatív tanácsokat!

Számtalan edzésmódszer létezik, amihez nagyon kevés pénz is elég és otthon is elvégezhető. Az internetnek köszönhetően ma már eléggé változatos edzést tudunk összeállítani magunknak, ha eléggé kreatívak vagyunk.

motiváció ezt figyeld
Vincze Tímea

Egy valamit azonban jó, ha tudunk: az otthon végzett edzésnek gyakran lehet sérülés a kimenetele; ha nincs isteni adottságunk, nem érzünk rá a helyes kivitelezésre, akkor többet árt, mint használ! Saját káromon tanultam meg, hogy az otthon egyedül végzett edzés nem a legjobb választás egy kezdő számára. Kombinálva viszont már egészen szép eredményeket érhetünk el és a sérülés veszélyét a minimálisra csökkenthetjük.

Mit jelent az, hogy kombinálva?

Bármilyen mozgásba is kezdesz, szükséged lesz egy edzőre, szakemberre, viszont ha ügyes vagy és kellőképpen motivált, akkor a gyakorlatokat otthon is el tudod végezni.

Az otthon végezhető mozgásformák közül hozzám a saját testsúlyos gyakorlatok, a pilates és a jóga állnak közel. Eleinte nem kell hozzájuk semmilyen eszköz és viszonylag hamar látványos, gyors fejlődést lehet elérni velük.

Nincs pénzed?

Meglátásom szerint mindenkinek arra van pénze, amire megteremti. Legközelebb, amikor bevásárolni mész, nézd meg mennyi felesleges dolgot teszel a kosaradba: ha csak 2 dolgot nem veszel meg, akkor már ki tudsz fizetni egy fitnesz termi belépőt is.

Ha nincs időd, lógj kevesebbet a tv a számítógép és a telefon előtt. Napi 20 perc mozgással hihetetlen változásokat érhetsz el.

Kezdők számára a javaslatom:

Heti 3 x 20 perces edzés

1. Bemelegítés, átmozgatás

2. Utána 4 sorozat ezekből: plank , fekvőtámasz, guggolás vagy kitörés, jógahíd (kezdőknek a könnyített verzió is mehet).

Ezen gyakorlatoknak számtalan fajtája létezik, ha ezeket kombinálod, nem válik unalmassá az edzés.

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.