Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kitalálod, hogy mely izmainkat mozgatjuk a legkevésbé? - Silk&Slim

Rajt:

Mielőtt a választ megmondanám, az elején kezdem. Egy nap megkeresést kaptam a Facebook-oldalamon, egyenesen egy terem vezetőtől, miszerint meghív egy edzésre a vadiúj termébe, ráadásul magánórára. Két opció volt: egy mindent bele, odateszem magam edzés és egy nőiesebb, kevésbé izzadós történet között kellett döntenem. A neve miatt én a “selyem órát” választottam. 

Ahogy én láttam:

Válaszolva a címben feltett kérdésre: a mélyizmainkat éri a legkevesebb inger, ami egyes esetekben fájdalom, sérülés formájában is megmutatkozik. Hogy kapcsolódik ez az órához? “A Silk&Slim egy speciális edzésforma, amit elsősorban a nőknek fejlesztettünk ki, ám a férfiak számára is rengeteg hasznos gyakorlat található benne. Ki ne akarna rugalmas, hajlékony, feszes izmokat, lapos hasat, szép tartást és egy „elfelejtett” izom felismerését, megerősítését..?” - olvasható a terem honlapján. Én-én-én, akarok!

Az exkluzív, budai terem az utcáról nyílik és mivel per pillanat még nincs lesötétítve/takarva az ablak, egy jóféle sport peep show-t kaphatnak az arra járók. Persze ez hamarosan orvosolva lesz, ezt tudjuk be a nemrég történt nyitásnak! Nincs nyüzsi, a szépen kialakított, tiszta öltözőben jó érzés nyugiban átöltözni anélkül, hogy fedetlen mellek szemeznének velem. Persze a sok nős öltözőnek is megvan a maga varázsa, de ezen a napon igen is jól esett a nyugi. Vissza!

sport földön kitartás mélyizom
Bemelegítő jóga pózok

A mai óra szereplője az urofitnesz lesz, egy olyan mélyizomerősítő gépé, ami nem csak hasznos, mélyen átmozgató, de akár még férfiaknak is jó - több férfi problémára is. Dorina az oktatóm, akivel már az elején belecsapunk a lecsóba, a jógában oly sokat használt felfele-és lefele néző kutyapózokkal.

sport földön kitartás mélyizomA lány szimpatikus, alaposan elmond mindent, ugyanakkor sajnos nem kérdez rá arra, hogy van-e bármilyen sérülésem (szerencsére nincs!).

sport földön kitartás mélyizom
Az urofitnesszen állva ellenőrzöm, hogy tuti-e a tartásom

Igazából nem tudom mi következik ezután, az óra nevéből kiindulva kecses, finom, nőies vonalra számítok, de hamar megtudom, hogy itt tényleg a legkevésbé használt mélyizmaink kerülnek felszínre, azaz a gát-, az alhas- és a farizmok erősítése a cél, a géppel.

sport földön kitartás mélyizomAmellett, hogy óvatosan, körültekintően csinálom a gyakorlatokat, megtanulom a számomra legeslegfontosabb technikát: azaz hogyan védhetem meg a derékizmaimat! A fajsúlyos kérdésre meg is kapom a választ: húzzam be a hasamat, majd felfele, ez a technika, ami elsőre érdekesnek hangzik, kívülről nem is igazán látszik, de az óra során érezhetően sokat segít. (Has behúz, feszít, majd levegő kifúj és kienged a pocak.) Az urofitnesz nehézségi foka állítható, egyénhez alakítható a módszer, az intim területek ugyanúgy átmozgathatók vele, mint a comb.

A folyamatos feszítés, a stabilizálást és a helyes testtartást váltja ki a testből. Valamivel professzionálisabb, mint a nagymamám seprűnyeles módszere, amit a vállának nekitámasztva kellett gyerekkorában cipelnie. A stabilizálás és a mélyizomtorna más formában is megelevenedik az óra során:

sport földön kitartás mélyizom

sport földön kitartás mélyizom
sport földön kitartás mélyizom
A végén lévő nyújtás előtt a jógában használatos pózok királynőjét, a gyertyapózt vetjük be, hogy aztán a mélyizmaim is fejük tetejére álljanak, mindezt egy intenzív mellkasnyitással karöltve.

sport földön kitartás mélyizomAmi fontos:

Közben koncentrálni kell, és nem, hiába hangzik könnyűnek, a legkevésbé sem az, a másnapi, hastájéki izomláz teljesen normális. Az urofitnesz mellett talajgyakorlatok is voltak, amik színesebbé tették az órát, hiszen egy mélyizomtorna inkább hosszabb távon fejti ki a hatását, szemben egy súlyzós edzéssel.

Hol? Focus Studio, XII. Budapest Tartsay Vilmos utca 14.
Mit vigyél? Edző cucc, törölköző, esetleg edzőcipő
Mennyibe kerül? http://focusstudiobuda.hu/index.php/focus-studio-arak
Férfi/nő arány: egyelőre magánórákat tartanak

Ha pedig a finom anyagról esett szó (silk), olvastad már a légtornáról szóló beszámolómat? Akkor éppen egy plüss anyag tartott meg a levegőben - ja, és tériszonyos vagyok!

Tovább

Legbelül erőlködsz, de ez kívülről nem látszik: callanetics

Rajt:

A callanetics-ről (kellenetiksz) két véleményt hallottam: nagyon jó és borzasztó. Két ellentétes kijelentés után jobbnak láttam, ha én döntöm el, hogy tetszik-e.

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.