Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az elkötelezett izommunka: ABS

Rajt:

Akárki akármit mond, én hiszek a köredzésben és a saját testsúlyos gyakorlatokban!

A Zsirai Milán-féle kemény edzéseknek már sokan csodájára jártak, köztük én is. Miután alkalomról alkalomra megtapasztaltam a hatásos edzésmódszerét, ott ragadtam a teremben, és a folyamatos sportpróbák mellett, fakultatív módon azért vissza-vissza mentem cross core-ra. Ezúttal egy olyan óratípust mutatok be onnan, ami nem régóta található meg a terem órarendjében: ez az ABS, azaz az Active Body System edzés.

Impressziók:

Mire is vágyom olykor egy húzós nap után? Ha jó az idő, leginkább bringázásra, ha rossz, akkor egy jó hatha jóga órára vagy egy zúzós, izzasztó edzésre a Yakuza Fitness-ben Milán jóvoltából. Tehát így kerülök ismét a Golipark-ba, ahol a terem semmit sem változott a megnyitása óta, már otthonosan mozgok itt, mikor ide jövök.
sport kitartás Földön funkcionális_köredzés
Melegítés a tükör előtt-mögött-mellett

Tovább

Rúgás Chuck Norris módra: Muay Thai

Rajt:

Mi történik akkor, ha egy szőke, nem éppen erőszakos lány elmegy Muay Thai órára? A válasz: végigcsinálja! :) Ha tetszik egy óra, arról mindig könnyebben és jobban tudok írni, így volt ezúttal ennél a sportnál is. Persze ez a történet is ad korábbi támpontot/ennek a történetnek is korábbra nyúlik vissza a gyökere, ugyanis 19 évesen egy jó barátommal a konditeremben - ott, ahol anno még Schwarzenegger is edzett valamikor a '80-as években az a Vöröszsaru c. filmjének forgatása végett- már ütöttük, rúgtuk a boxzsákot. Ő már profibb volt, én kezdő. Valahogy azonban mégis abbamaradt ez a sztori. "Ennek a küzdősportnak két formáját különböztetjük meg, a régit és az újat. A Muay Thai elnevezés a régi, az 1920-as évek korszakára vonatkozik, majd következett a kesztyűk, és egyéb nyugati boxban használt elemek bevezetése. Noha a "Muay" elnevezés az eredeti koncepcióra utal, időszakonként kiegészítésekkel módosultak. A mai küzdősport eredete (amit ma Muay Thai néven ismerünk) bizonytalan. Némely történetek szerint jelentős dél-kínai hatás (Shaolin) érte a Muayt a kereskedelmi útvonalakon keresztül, amely befolyással bírt eredetére és fejlődésére." (Forrás: Czinke Gábor, fit-club.hu)

sport kitartás Földön

Tovább

Kinyír, ha nem tartasz ki: G-force

Rajt:

A G-force sok dologban megegyezik az Insanity néven ismert edzéstípussal, csak éppen Szabó Gergő edző gondolt egyet és továbbfejlesztette, alakította ezt a mozgást, így kezdtek el ezen a néven - Gergő neve után - "futni" az órák.

Impressziók:

A III. kerületi Team Fitness nem új hely számomra, mivel télen a Walkenergie kipróbálása kapcsán már voltam itt. Párás, fülledt terembe érkezem meg, miután a minket megelőző Kangoo óra már véget ért. Nincs laca-faca, felállt a csapat, mindenki elfoglalt egy tetszőleges helyet, a fotósom is beizzította a gépét és már kezdhetjük is.

Tovább

Kapd el a szelet, avagy megtaláltam a kedvenc vízi sportomat: Windsurf

Rajt:

Pár éve már kipróbáltam ezt a sportot, de akkor csak egy nagyon alap gyorstalpalót kaptam egy siófoki rendezvény keretein belül, annyi instrukcióval, hogy álljak rá a deszkára, húzzam fel a vitorlát és kapjam el a szelet. Meglepő módon már akkor is jól sikerült. Nemrégiben összefutottam egy ismerősömmel, akinek meséltem a blogomról és egyből az agárdi SURF CORE-t ajánlotta a windsurf kipróbálására - nem kellett kétszer mondani, amint az időm engedte, már mentem is a Velencei-tóhoz.

sport kitartás extrém_sport Vízen

Tovább

Tedd meg a magyar tenger kört by Move it, Blondie! 1. rész (videóval)

Régóta terveztem, hogy körbe biciklizem a Balatont, csak eddig nem volt rá alkalmam, partnerem, na és persze rá is kellett, hogy szánjam magam a túrára, valamint a vele járó szervezésekre – de megérte! Legfőképp az élményekkel teli videó elkészítése adta meg a kezdeti motivációt számomra: meseszép tájakon jártunk, közelebbről megismertem a Balaton zegzugait és sikerélményekkel gazdagodva, feltöltődve fejeztem be a túrát. Állítom, senkinek nem kell tartania a nagy távoktól, kitartás és elszántság kérdése az egész, a látnivalók csak az extrák. 

Nézd meg a bringázás alatt készült első, kedvcsináló videómat:



Videó: Láposi Dávid

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.