Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A vitorlabontás alapjai

Ha foglalkoztat a gondolat, hogy belevágj egy nagy kalandba és vitorlázni kezdj, vagy netán hátrahagyva eddigi utas státuszodat inkább hajóskapitányi babérokra törnél, akkor mindenekelőtt érdemes pár dolgon elgondolkoznod. Az összegzéshez Méder Áron profi, földkerülő vitorlázó járult hozzá hasznos tanácsaival, és az általa már megjárt helyek listájával.

Tovább

A sport, amelytől fegyelmezett lesz a csemetéd

Amikor meghallod a thai box szót, először Bruce Lee-re vagy Jean Claude Van Damme-ra koncentrálsz? Netán a thai harcosokra, akik izzadtan péppé ütik és rúgják egymást a ringben? Nem mindegy, mi az első gondolatod a sportról, főleg ha arról van szó, hogy a gyerekedet szeretnéd beíratni erre a mozgásformára.

Tovább

Ha edzés után ehetnéked támad

5 tipp edzés utáni (esti) kajaroham ellen:

1. Igyál fehérjeturmixot (víz alapút)!
2. Egyél kolbászt!
3. Ha egyik sincs otthon vagy nem szereted őket, igyál jó pár korty vizet és számolj el tízig. Az elménk sokszor összekeveri az éhséget és a szomjúságot!
4. Gyakorold az önfegyelmet!
5. Tegyél lakatot a hűtőre! :)


Tovább

Mély levegőt a fővárosban?

A budapesti  Vámház körutat meghallva legtöbbünknek először a Klapka régiségbolt juthat eszébe, mindez keveredve a Vásárcsarnok és a szmogos levegő gondolatával. Azt viszont kevesebben tudják, hogy Magyarország legnagyobb sópincéjét is itt találjuk meg!


Mit kell tudni a Parajdi sópincéről?

Az erdélyi Parajdon ötven éve végeznek légúti kezeléseket hatalmas sóbányákban,.A szolgáltatás igen népszerű lett a határon innen is; miután sok magyarországi látogatója volt a messze lévő helynek, „közkívánatra” két éve már Budapesten is megnyitottak egy ilyen sóhelyiséget, 50.000 kg sóval és légszűrő rendszerrel felszerelve. Egy ilyen kezelés során a belélegzett só szemcséi jutnak be a légutakon, ahol  az előbbi kifejti hatását így fertőtleníti a hörgőket és a tüdőt. Hogy valóban eredményes lehessen egy alkalom, érdemes legalább másfél órát ott tölteni, ezt pedig több egymást követő napon megismételni a biztosabb hatás érdekében.

A körúton baktatva egy sóbányásznak öltöztetett próbababa tűnik fel először a bejárat előtt. Az ajtót kinyitom, majd elindulok a lefele vezető lépcsőn, leérve megpillantom a jobb oldali shop részleget (mindenféle sóval kapcsolatos terméket lehet itt vásárolni), a bal oldalon a kezelő helyiség található - a só ízét már most érzem a számban. 


Só shop
A kezelés megkezdése előtt az ott dolgozók adnak egy pár lábzsákot, amit a cipőmre kell húznom. Ezt követően lépek be a sóbarlangba, itt kiválasztom a számomra szimpatikus helyet és kezdődhet is a pihenés.


Egy-egy terápia nemcsak betegségek megelőzésére, hanem már meglévő tünetek gyógyítására is szolgál. A helyiség fertőtlenítő hatása olyan mértékű, hogy ha valaki elköhögi magát, a bacilusok fél méteren belül elpusztulnak. A két részre osztott termekben relaxációs zene és hangulatfény gondoskodik az agyunk kikapcsolódásáról.  


Saját magamon tapasztaltam a pozitív hatásokat! A tavasztól őszig tartó belvárosi biciklizés nem kímélte a tüdőmet, sokat köhögtem. Öt alkalommal mentem el a Parajdi sópincébe és nemcsak, hogy elmúlt a köhögésem, de könnyebben veszem a levegőt, ami növeli a sportban nyújtott teljesítményemet is.

Fotó: Lindmayer Zsolt 

Találkozzunk a blog facebook oldalán is!
Tovább

Mozogj korlátlanul

Mi lenne, ha azt mondanám: egy kártyával országszerte 300 sportlétesítményt látogatsz fix áron, egész évben. Létezik ilyen? Igen, ez az All You Can MoveSportpass.



A kártyához tartozó Klub Rekreáció kft-t 1999-ben dr. Mihalik Zsuzsa és Schneider Balázs alapították. A vállalkozás fokozatos fejlődések eredményeként 2011-re elérte, hogy az AYCM országosan elérhető szolgáltatás legyen. 

Íme 5+1 ok, amiért érdemes ezt választanod:

1. Sokoldalú: Ha úgy tartja kedvem egyik nap Budapesten bokszolok, másnap már Sopronbanvehetem igénybe a helyi konditerem nyújtotta szolgáltatásokat. A weboldalon feltüntetett helyek keretein belül ide sorolhatók az uszodák, tánccentrumok, jógatermek, mászó termek, teniszpályák, korcsolyapályák, de még a rúdtánc termek is.

2. Mindenki jól jár: Az a munkahely, amelyik szerződésben áll az AYCM-val, a szolgáltatást a 8 órás munkaviszonyban bejelentett dolgozóinak adhatja. Cafeteria elem révén a munkáltatónak kevesebbet kell adóznia, míg előtted megnyílik a korlátlan mozgás kapuja. Ha nem szeretsz egyedül sportolni, főkártyásként élhetsz a társkártyás lehetőséggel is, tehát egy valakit magad mellé „fogadhatsz”.

3. Informatív: A weboldalon az elfogadó helyekről és a szerződött cégek listájáról is egyaránt tájékozódhatsz. De ha épp jártadban-keltedben jut eszedbe a sport, akkor az okostelefonodról egy alkalmazás segítségével a GPS-es keresővel is megtalálod a hozzád közel eső, vagy a kártyádnak megfelelő sportlétesítményt.

4. Különböző méretű: öt különböző kártyatípusból választhatsz, ezek a Small, a Medium, a Large, az XLarge és azXXLarge. Az egyes kártyatípusok nem a létesítmények minőségi megkülönböztetését jelentik, a besorolás az adott létesítménytől kapott ártól függ. 

5. Megbízható: a szerződéskötés hónapjától kezdve az év decemberéig kell fizetned a kártyáért, tehát év végiéig nem kell foglalkoznod a havi bérletvásárlás problémájával.

+1 Találd meg Fittársadat és edzési tanácsok: a facebook-on is létrehozott Edzőtárs kereső nevű oldal önmagáért beszél, az Unlimited online Magazinban pedig életmód- és sport tanácsok adnak útmutatást, bónuszként mindkettőt az AYCM üzemelteti.



Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.