Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A véletlenül kialakult edzés: Zumba

Rajt:

A cikk címe nem véletlen, hiszen a történet a '90-es évekre nyúlik vissza, amikor Kolumbiában Beto Perez táncoktató nem sokkal az órájának kezdete előtt vette észre, hogy elfelejtett zenét vinni magával, így hát rögtönzött, és a nála lévő dalokat használva építette fel aznapi óráját. Különböző latin táncstílusok vegyítésével koreografált órájának pedig hatalmas sikere volt. Röviden, így lett a zumba, amivel kapcsolatban nekem is van egy kis múltam: egy időben otthon nyomtam, később eljárogattam órára is. Bár szerettem az edzőt,az igazat megvallva inkább egy jó buli volt, ahonnan vizesen, mosolyogva jöttem ki, de különösebb változást nem észleltem a testemen.

sport edzés tánc Földön

Tovább

Kinyír, ha nem tartasz ki: G-force

Rajt:

A G-force sok dologban megegyezik az Insanity néven ismert edzéstípussal, csak éppen Szabó Gergő edző gondolt egyet és továbbfejlesztette, alakította ezt a mozgást, így kezdtek el ezen a néven - Gergő neve után - "futni" az órák.

Impressziók:

A III. kerületi Team Fitness nem új hely számomra, mivel télen a Walkenergie kipróbálása kapcsán már voltam itt. Párás, fülledt terembe érkezem meg, miután a minket megelőző Kangoo óra már véget ért. Nincs laca-faca, felállt a csapat, mindenki elfoglalt egy tetszőleges helyet, a fotósom is beizzította a gépét és már kezdhetjük is.

Tovább

Tedd meg a magyar tenger kört by Move it, Blondie! 1. rész (videóval)

Régóta terveztem, hogy körbe biciklizem a Balatont, csak eddig nem volt rá alkalmam, partnerem, na és persze rá is kellett, hogy szánjam magam a túrára, valamint a vele járó szervezésekre – de megérte! Legfőképp az élményekkel teli videó elkészítése adta meg a kezdeti motivációt számomra: meseszép tájakon jártunk, közelebbről megismertem a Balaton zegzugait és sikerélményekkel gazdagodva, feltöltődve fejeztem be a túrát. Állítom, senkinek nem kell tartania a nagy távoktól, kitartás és elszántság kérdése az egész, a látnivalók csak az extrák. 

Nézd meg a bringázás alatt készült első, kedvcsináló videómat:



Videó: Láposi Dávid

Tovább

A színpadról az égbe – Interjú Tóth Bertalannal

A Cloud 9+ gitárosa és dalszerzője ha éppen nem valamelyik színpadon ad hozzá a közönséget megbolondító zenéhez, akkor a levegőben próbálgatja szárnyait. Arról beszélgettünk, hogy hogyan egyeztethető össze ez a két szenvedély és milyen élményekkel gazdagodott Bertalan, amióta tavaly letette a siklóernyő vizsgáját.

Tóth Bertalan

Tovább

Mozogj egyszerűen, de hatékonyan! - ugrókötelezés (videóval)

Az állandóan úton lévő világbajnok ugróköteles Bánhegyi Adriennel összefutottam Párkányban egy közös edzés erejéig. Láthattok néhány variációt abból, hogy milyen koreográfiát és elemet lehet kihozni ebből a sokrétű sporteszközből, amivel a bajnok lány általában napi 40 percet gyakorol - kardió edzés ez a javából! Megtanultam pár trükköt és legnagyobb meglepetésemre egész jól ugráltam - bár nem olyan gyorsasággal, mint ő. A személyes sikerek mellett a vidámság, a közvetlenség és a gyönyörű helyszín, jellemezték az Adriennel eltöltött edzésemet!

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.