Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kapd el a szelet, avagy megtaláltam a kedvenc vízi sportomat: Windsurf

Rajt:

Pár éve már kipróbáltam ezt a sportot, de akkor csak egy nagyon alap gyorstalpalót kaptam egy siófoki rendezvény keretein belül, annyi instrukcióval, hogy álljak rá a deszkára, húzzam fel a vitorlát és kapjam el a szelet. Meglepő módon már akkor is jól sikerült. Nemrégiben összefutottam egy ismerősömmel, akinek meséltem a blogomról és egyből az agárdi SURF CORE-t ajánlotta a windsurf kipróbálására - nem kellett kétszer mondani, amint az időm engedte, már mentem is a Velencei-tóhoz.

sport kitartás extrém_sport Vízen

Tovább

Szél nélkül semeddig: Vitorlázás

Rajt:

Nincs sehol megírva, hogyan is kell életünk első vitorlás élményére felkészülni, csupán néhány alapvető dolgot lehet tudni, mint például,hogy mit vigyünk magunkkal, mit viseljünk, mire számítsunk, de a vitorlázás nyújtotta különleges élményt, vagy éppen a végtelen víz adta szabadságérzetet csak testközelből, a fedélzetre lépve lehet megtapasztalni. Lehetőségem adódott, hogy egy álló nap alatt pár kört hajózzak a magyar tengeren Méder Áron, a világhíres magyar földkerülő vitorlázó kapitánysága alatt, a lelkes legénység egyik matrózaként.

sport vitorlázás Vízen

Tovább

Hableány egy kis időre: Búvárkodás (videóval)

Rajt:


Korábban maximum a tévében láttam búvárokat és sem velük, sem pedig a tengerrel nem volt különösebb kapcsolatom, a nyári lubickolások kivételével. Most azonban gondoltam egyet és a listám élére került a búvárkodás!

Impressziók:

Az Aquaworld vízi birodalom halljában Elter Tamás, az oktató éppen elmagyarázza mit fogunk csinálni, mire számítsak. Elsőre csak pislogok és nézek, mint hal a szatyorban, de hát itt vagyunk, medencés kalandra vágyok, vágjunk bele. Az Octopussy Búvárközpontnak külön elkerített szekciója van a hosszú mély medencében, na ez lesz a mi részünk.

A bevezető magyarázatok alapján az oktató és a Dive master (merülésvezető) segítségével összerakom a búvárfelszerelést, amely a nagynyomású sűrített levegős palackból, a búvármellényből és a nyomásszabályozóból, vagy ahogyan a búvárok hívják, a reduktorból áll. Csak kapkodom a fejem mit mivel és hogyan kell összeilleszteni, bedugni, kihúzni; elsőre nem meglepő ez, de mint általában, mindennek megvan a miértje - Cousteau kapitány sem véletlenül találta ki ezeket a folyamatokat.

Itt épp kapkodom a fejem...

Tovább
12
»

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.