Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tipikus konditermi típusok – A recepciós, akinek jelmondata: „Akkor sem leszek veled kedves”

Kilencven sport kipróbálása során sok-sok helyen megfordultam már. Mindenekelőtt leszögezem, hogy (szerencsére) már egyre kevesebbszer találkozom olyan recepciósokkal, akik fancsali képpel fogadnak, mikor megérkezem. Persze megértem, hogy mindenkinek szokott rossz napja lenni, azonban amikor valakin múlik egy adott hely vagy cég megítélése, akkor ajánlott legalább illedelmesnek és valamennyire mosolygósnak lenni.

ezt figyeld konditerem tipikus konditermi típusok
Sokuk nem érti meg, hogy a munkaköréhez tartozik a kedves, normális kiszolgálás. Így aztán ne csodálkozzunk, ha savanyú képpel, köszönés nélkül vágja oda nekünk az öltöző kulcsot, miközben a másik kezében lévő telefonján éppen becsekkol a Facebook-on, hogy éppen „Feeling szomorú, unott, gyámoltalan” vagy akármi. Esetleg szájhúzva magyarázza el mit merre találunk, aztán mantrázik egyet azért, hogy legyen már vége a napnak.
 

Mik a ti benyomásaitok?

Tovább

Tipikus konditermi típusok - Isteni izom Imre

Kedvenc időtöltése a dinnyecipelés, szlogenje a „Gyúrunk vazzeg”, istenei a súlyok. Rejtély hogyan vakarja vagy mossa meg a háta közepét, ráadásul az összes pólója annyira feszül rajta, hogy majd kidurran – nem érdemes neki ruhát ajándékozni. Mindig könnybe lábad a szeme, ha csirkével és rizzsel leped meg, de dührohamot kap, ha betolsz egy sajtburgert. Példaképe Arnold Schwarzenegger, Facebook jelszava Biotech, az emlékeztető szava pedig Scitec.

ezt figyeld

Tovább

Elő a combokkal és tapadjunk a rúdhoz! – Ismét teszteltük a rúdtáncot

A blog második szülinapja alkalmából nyereményjátékot hirdettem. A játékban résztvevőknek meg kellett írniuk, hogy melyik sportot próbálnák ki velem együtt újra azok közül, amiket már teszteltem az elmúlt két év során. Enikő lett az egyik nyertes, aki a rúdtáncot jelölte meg kipróbálandó sportnak.

sport rúdtánc ezt figyeld

Tovább

Mi lenne, ha Mikuláskor csoki evés helyett inkább futnál?

2014-ben valóra vált a BSI régi álma: 2600 mikulás lepte el a Corvinus Egyetemet és a Váci utcát.  Habár az élet megállt egy rövid időre, amíg a környéken sétálgatók és dolgozók tátott szájjal bámulták a rengeteg télapót: ilyen látványban még soha nem volt részük december 6-án!

Idén még több mikulásra számíthatnak az arra járók. Sőt, bárki kipróbálhatja, milyen felölteni a piros gúnyát és az ősz szakállt. Aki ugyanis nevez a december 6-i, 2,3 km-es 2. Rossmann Mikulásfutásra, az nem csak az indulásra szerez jogot, hanem megkapja a télapó egyenruhát is: a piros nadrág, piros kabáttal és fekete övvel.

Az eseményen a játékos bemelegítést Béres Alexandra tartja a futamok előtt, aki családjával rajthoz is áll ezen a vicces futáson. A rengeteg Mikulásra való tekintettel két rajt is lesz, egy 13 és egy 15 órakor. A gyerekeket a színpadon 12:25-12:45-ig és 14:25-14:45 között Kolompos zenekari koncert, a téren pedig póni simogató várja!

Ha a sport mellett jótékonykodnál, hozz egy ajándékot (játékot, írószert, iskolaszert) a puttonyba a rászoruló gyerekeknek!

A 2,3 km hosszúságú táv nem csak a felnőttek, de a gyerekek számára is könnyen teljesíthető és szórakoztató esemény. Két rajt is lesz, az első futam 13 órakor, második futam 15 órakor indul Sóház utcából (Budapesti Corvinus Egyetem és a Központi Vásárcsarnok között).

További részletek ITT!

Talán még Batman és Robin is beugrik...

ezt figyeld

Tovább

Őszre teljesen kimerültem: ez hozott rendbe! 

Fusion Vital. Történetünk egy buliban kezdődik, ahol egyszer csak megpillantottam az ismerősöm mellkasán egy fehér, villogó kütyüt. Meglepett a dolog, ezért inkább említést sem tettem róla. Eközben a mellettünk ülő ismerősünk - aki már átesett egy ilyenen - mesélt róla, hogy az a kütyü tulajdonképpen valamilyen értékeket mutat ki, tehát nem egy tipikus értelemben vett szív ketyerét hord a lány. Megnyugodtam.

Következőre egy előadás keretein belül első kézből kaphattam infókat erről a szerkezetről… az alvásminőséget is vizsgálni lehet vele. Na, itt felkaptam a fejem, ugyanis az elmúlt hetekben kimondottan rosszul aludtam – legalábbis nem voltam kipihent.

ezt figyeld

Az esemény után pár nappal felvettem a kapcsolatot a termékkel foglalkozó cég vezetőjével, aki felajánlotta, hogy kipróbálhatom a mérést. Ennek nagyon-nagyon megörültem!

Mikor pár nappal később találkoztunk, megkaptam tőle a kis csomagomat: egy magyar nyelvű leírás a ketyeréről, zselés tappancsok, amivel a bőrömhöz tudom tapasztani a kis mérőket, hogy azok megállapíthassák, éppen menyire vagyok zen vagy hiszti kriszti. Ennél a beszélgetésnél vált számomra egyértelművé, hogy akár evés közben is stresszelhetünk. Gondolnád? Ráadásul bizonyos tevékenységektől nem csak este, de nappal is képes feltöltődni a testünk.

Az első napon egy elég hűvös, nyirkos reggelre ébredtem és picit morcos is voltam, de izgatottan vártam a mérés első lépéseit, aminek során a tappancsokat a leírás alapján magamra kellett tapasztanom. A szerkezet zölden villogott, elindult a mérés. Időközben már felvittem az adataimat az online naplómba is, ahova onnantól kezdve minden tevékenységet rögzítettem, amit csináltam – szinte csak a vízivást nem.

Annak ellenére, hogy pár perc után megszoktam a mérőeszközt, azért szerencsének éreztem, hogy tél van, mivel így nem kellett a „Mi ez rajtad?” típusú kérdésekre percenként válaszolnom. Szép sorban jöttek a napok, szorgosan naplóztam és igyekeztem minél többféle tevékenységet végezni, hogy kiderüljön, mivel teszem a legjobbat a testemnek.  A mérőt minden este levettem fürdés előtt, az alváshoz pedig visszaraktam.

Néhány napon úgy éreztem, hogy nem alszom jól, sőt külön örültem, ha a környezetem felidegesített, hiszen a grafikonon ezeket jelölni tudtam és így kiderült mennyire ugrik meg a stresszintem, ha valakivel összeszólalkozok. 

ezt figyeld
Az egyik grafikonom: a magyarázatok alapján (szerencsére) még mindig többet töltődök, mint stresszelek!

A hat napig tartó mérés végére már nagyon rutinossá váltam: fürdés előtt levesz, utána felcsatol, alszik, naplózik és mindent csinál a maga módján (még mozgás közben sem volt zavaró).  Az utolsó mérés napja és a kiértékelés között eltelt jó pár nap, amikor egy külföldi kiruccanáson voltam. Az értékelő találkozóra nagyon izgatottan mentem el.

Eredmény:

Hogy mit produkált a szervezetem a mérés ideje alatt?

„Neked szinte semmit nem kell változtatnod az életeden” – mondta Adri, aki alaposan kielemezte az értékeimet.

Na, ezt álmomban sem gondoltam volna! A „diagnózis” szerint a sport mellett jót tesz nekem a meditálás, az olvasás vagy ha sóbarlangba megyek – ezek a kedvenc elfoglaltságaim. Hiába éreztem az ellenkezőjét, mikor valaki felidegesített, nem emelkedett magasabbra a stresszintem annál, mint amikor mondjuk éppen a munkába utaztam (a grafikonon ott volt a legerősebb a stresszintem az egyik nap). Sőt, ha a kollégák nem zökkentenek ki az open office-ban, akkor a munkám során is képes vagyok a feltöltődésre:

ezt figyeldMivel az életem nem a sport köré épült, a következő dolog még inkább meglepett. Az értékelésből kiderült, hogy a legalacsonyabb nyugalmi pulzusom 43, amivel hajazok egy élsportoló értékeire, aki gyerekkora óta folyamatosan mozog. A szüleim élsportolók voltak, talán valami „átragadt” tőlük?! Végül és nem utolsósorban érdemes odafigyelnem arra, hogy három órával az elalvás előtt ne igyak alkoholt és rendszeresen aludjam ki magam.

Hihetetlen, hogy pár aprósággal mennyivel jobb lehet a teljesítményünk és képesek lehetünk gyökeresen megváltoztatni az életvitelünket. Az instrukciókat követve azóta odafigyelek arra, hogy kipihenve induljak neki a napjaimnak és alváson kívüli pihentető, feltöltő tevékenységeket is rendszeresen végezzek. :)

Bevallom, rosszabbra számítottam, de az eredmények megerősítettek abban, hogy valóban többet kell lazítanom és minden rendben lesz. Végre egy hasznos mérés, ami feketén-fehéren (vagyis pontosabban piros és zöld ikonokkal) elém tárta a valóságot.

Well done! További részletek a weboldalon és ITT.

ezt figyeld
Azóta wonder woman-ként élem a mindennapokat 
Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.