Rajt:

Nyáron kipróbáltam az amerikai táncosok nagy kedvencét, a sokakat megosztó, és sokat megmutató twerket. Mivel a terem és az oktatók is szimpatikusak voltak, nem volt kérdés, hogy valamikor ismét ellátogatok hozzájuk egy másik edzést kipróbálni. Fenékrázásban itt sem volt hiány…

Ahogy én láttam:

Miért indulunk neki egy edzésnek? Mert lazítani akarunk és kiüríteni a fejünket! A sok dolog közepette eléggé stresszesen érkezem meg az órára. A helyszín és a berendezés nem változott a legutóbbi látogatásom óta, kivéve, hogy a tanár ezúttal férfi.

Már az óra elején megtudjuk, hogy a közel 60 perc alatt nem fogunk megállni a végeláthatatlan mixnek és a tematikának köszönhetően.

Csípőrázás, mozgás és tánc mesterfokon, de még egy levegőben való lábcsere is beficcen közben:

Egy-két résznél nem tudok mindent jól kivitelezni: pörög az agyam, hiába emlékeztetem folyamatosan arra magam, hogy ott kell(ene) lennem fejben.

Azért a ritmusérzékemen is van mit csiszolni, hiszen rendre már a sokadik alkalom után is máshogy lépek, mint ahogy kellene. :)

A reggaeness ötvözi a fitneszt és a reggaeton táncot, amit két oktató fejlesztett és dolgozott ki teljes egészében; sok a láb- és karmunka, a törzskörzés, nem fekszünk le a földre felüléseket csinálni, de az egész testet átmozgatjuk. Pár leányzó annyira profin nyomja, hogy Jennifer Lopez háttértáncosai eláshatnák magukat.

Ami fontos:

Az alapmozdulat:

Nem nehéz kivitelezni, engedd el a gondokat, ha belépsz, és egy kis ritmusérzékkel és odafigyeléssel menni fog a dolog.

A finom nyújtás nem maradt el a végén

Hol? Twerk suli, VIII. Budapest Rákóczi út 47.
Mennyibe kerül? http://reggaetondance.hu/araink.html
Mit vigyél? rövidnadrág és kényelmes felső, cipő, törölköző, víz
Férfi/Nő arány: 100% nő (az oktató férfi)

Pontozás

Kínzó faktor: 7/10
Ennyire formál: 8/10
Edző: 9/10
Helyszín: 9/10
Ennyire fáj másnap mindened: 6/10