Amikor meghallod a thai box szót, először Bruce Lee-re vagy Jean Claude Van Damme-ra koncentrálsz? Netán a thai harcosokra, akik izzadtan péppé ütik és rúgják egymást a ringben? Nem mindegy, mi az első gondolatod a sportról, főleg ha arról van szó, hogy a gyerekedet szeretnéd beíratni erre a mozgásformára.

 


A személyes tapasztalataimat felnőttként szereztem erről a thai boxról. A fegyelmezett, kitartást igénylő edzéseken a stressz levezetés mellett egy hozzáértő edző által vezetett, jó társaságú edzésbe csöppentem bele. Annak ellenére, hogy teljesen friss hús voltam a csapatban ezt nem éreztették velem, még akkor sem, ha kevésbé tudtam akkorát rúgni vagy ütni, mint mások. A sportot érdemes mielőbb elkezdeni (már gyerekkorban), így felsorolok pár érvet amellett, hogy miért is lesz jó az utód(ok)nak, ha ez által edződnek meg!

Íme, 10+1 ok, amiért a gyerekednek thai boxolnia kell:

1. Akár már 5 évesen elkezdheti az edzést.

2. Fegyelmezett kis felnőtté válhat, ha minimum heti kétszer edz.


3. Fejlődik a mozgáskoordinációja és az egyensúlyérzéke, jobb lesz az erőnléte és nem fog egész nap a tévé és a számítógép előtt ülni.

4. A kisebbeket és a nagyobbakat tudásuknak megfelelően két edző külön csoportban tanítja.


5. A légzéstechnikára figyelve megtanulja a rúgásokat és ütéseket, természetesen védőfelszerelésben.

6. (Kis)lányok is járnak, akik a fiúkhoz hasonlóan megállják a helyüket.

7. Megtanulja, hogyan álljon ki magáért akkor is, ha sarokba szorítják, és hogy ne adja fel könnyen.


8. Rájön arra, hogy a lengyel box Magyarországon is kivitelezhető, sőt ez egy aktív mozdulatsor és nem egy ország szokása.

9. Az edzők harcosnak fogják őt nevezni, így felépítik a kicsik egészséges önbizalmát.

10. Játékos küzdelem és fegyelmezett gyakorlatsorok által fejlődhet, miközben az edzők vigyáznak a testi épségére.

+1: Miután elolvastad ezt a cikket és utána beíratod a Fit Club Zugló - Thai box Akadémia edzéseire a csemetét, biztosan nem okoz majd gondot számodra, hogy a gyermeked estére túl eleven, mert itt garantáltan levezeti a fölös energiáit.