A meztelenkedés és a pucér nők sokasága minden öltöző velejárója - többek között. Egyeseket az sem zavar, ha egy kis öltözőben kitárulkoznak, mások takargatják magukat vagy már eleve átöltözve érkeznek a terembe. Összegyűjtöttem pár véleményt a témáról:

 

Az általam megkérdezett lányok sorai előtt én is írok pár mondatot - szubjektíven - a jelenségről:

Rengeteg öltözőben és edzőteremben jártam már, a cikkeimben ezekre is ki szoktam térni, bár leginkább a higiéniai vonalat említem. A magam részéről "átlagos" öltözködő vagyok: odamegyek, gyorsan átveszem a ruhámat és nem különösebben figyelek oda arra, hogy más hol tart az öltözésben vagy engem csekkol-e valaki. Ha ismerőssel vagyok és az orrom előtt veszi át a pólóját úgy, hogy közben felém fordul, nem pirulok el, amikor meglátom a mellét. Hozzáteszem, amikor tehetem már otthonról átöltözve megyek az edzésre, így legtöbb alkalommal csak a cipőmet veszem át. 

ezt figyeld

Zoé, szépségtanácsadó és aktmodell (32)

"Íratlan illemszabályok léteznek a pucérkodásra. Nem mindegy hogyan viselkedik az ember egy nudista strandon vagy az öltözőben. Nyilvánvaló, hogy alapvetően mindenkiben van egy kíváncsiság, amely nem minden esetben szexuális indíttatású, lehet másféle is, de legyünk őszinték hölgyek, legtöbbször csupán összehasonlítjuk magunkat másokkal. Fontos megállapítanunk, hogy ki a szebb, formásabb. Diszkréten illik lehajolni, nem illik belesétálni a másik ember aurájába, magamutogatni, megbámulni másokat. Amikor ezeket tiszteletben tartják az öltözőben, akkor mindenki komfortosan érezheti magát."

Csillag, sportoló (36)

"Ez egy különösen kedvelt témám, mindig nagyokat nevetek a mániákusan takarózó csajokon - ebből talán kiderül, hogy én lazán kezelem a dolgot. Általában az öltözőben normál tempóban átöltözöm, vagy kocogva, átöltözve érkezem, edzek, kocogva távozom, és nincs öltözés. Írországban külön technikát fejlesztettek ki erre a lányok: egy kézzel tartanak maguk körül egy hatalmas törölközőt, majd a másik kézzel vadul veszik le-és fel a cuccokat. Persze közben mindig kivillan valami, amitől nagyon zavarba jönnek, és persze még mélyebbre bújnak a rögtönzött sátorban. Mire az edzéshez felteszik a szükséges sminket (amennyit kb egész életemben kenek magamra), én nagyjából végeztem is a teremben. :)"

Dorka, tanuló (23)

"Nem szoktam nyilvános helyen csupaszra vetkőzni, így az öltözőkben sem. Ha szükséges, mert például uszodában vagyok, akkor is magamra tekerek egy törölközőt. Szégyenlős típus vagyok, a testemmel sem vagyok tökéletesen elégedett, így teljesen mindegy, hogy a többi ember körülöttem levetkőzik, én akkor is máshogy oldom meg."

Szilvi, edző (43)

"Sokszor rohanva sokszor kicsit több időt eltöltve vagyok a női öltözőkben...
Néha ügyet sem vetek ki, hogy miért vagy mit csinál, de van néhány típus, aki azért "kikészít ". Vannak például azok a csajok akiknek az az élvezet forrás, hogy hosszú percekig feszítenek meztelenül - nevetgélnek, telefonálnak , társalognak, pakolásznak, majd tusolás után dezodorfelhőt eresztenek ki magukra- mások persze fuldokolnak közben. Aztán vannak azok a "barátnők", akik a női öltözőben hangosan beszélik egymás szexuális tapasztalatait a tusoló alatt állva átkiabálva egymásnak osztják az észt! A következő "csapat " az sport és fitnesz fanatikusok - akik feszítenek hosszú percekig test ápolóznak es izmaikat csodálják. Azt gondolom, hogy persze az öltözőben mindenki azt csinál, amit akar, hiszen egymás között vagyunk, de azért illene tiszteletben tartani alap dolgokat! Bemegyünk, vetkőzés, tusolás (ha edzés után vagyunk) és öltözés. Mindezek után lehet piszmogni, pletykálni."

Renáta, író és blogger (36)

"Először is döbbenet azt látni, hogy milyen sok lánynak van narancsbőre – ráadásul úgy, hogy sportolni jár és egy deka felesleg sincs rajta. Ilyenkor még jobban örülök, hogy én már hatodik éve egészségesen étkezem – a paleolit konyhámban ugyanis a testünket is építő és szépítő falatok kapják a főszerepet, és a cukornak, lisztes ételeknek, tejtermékeknek nincs helye.A mezetelenkedésnél sokkal zavaróbb a női öltözőben az, amikor órákig szárítja valaki a haját, vagy éppen elterpeszkedik a szekrények előtt a cuccaival, és közben nulla empátiát mutat a többiek iránt, akiket ezzel hátráltat. Amikor még nem voltam elégedett a külsőmmel, és állandóan csak a fogyókúrák meg a kötelezően erőltetett sport lebegett a szemem előtt, akkor inkább a szégyenlős véglet felé tendáltam, de azért nem takargattam magam görcsösen.

Egészséges viszonyban állok a meztelenséggel, mert szeretem önmagam – kívül és belül egyaránt úgy, ahogy vagyok. Szerintem egy ilyen – meztelenkedős - helyzetben mindenki kíváncsi másokra, de a női öltözőben nem tapasztalom, hogy ez tolakodó lenne. A nők leginkább a számukra fontos részleteket leshetik egymásról: kinek milyen állagú a bőre, van-e rajta túlsúly és hol, illetve mekkora a popsija vagy a mellmérete. Ha valaki nem teljesen elégedett önmagával, akkor pedig még motiváló is lehet látni a sportosabb lányokat, hogy igen, jön majd az eredmény, de még dolgozni kell érte. A pasiöltözőkben gondolom, hasonlóan méricskélhetik egymást a fiúk: milyen másnak a bicepsze, kockásodik-e a has, na és persze még egy-két lényeges területen is előfordulhat a szemrevételezés."