Évszaktól függetlenül minden korosztály megtalálhatja magának azt a sportot, amit szívvel-lélekkel, örömmel tud űzni, még fáradtan is. De mi a helyzet a kisebbekkel, akik még nem horgonyoztak le egyetlen sport mellett sem?

1. Windsurf

Amennyiben a gyermek tud úszni, már kicsi korban belevághat. A windsurf fejleszti az egyensúlyérzéket, valamint erősít is (a kart mindenképpen!). A rendkívül addiktív mozgás személy szerint a kedvenc vízi sportom.

ezt figyeld

 

2. Jégkorong és korcsolya

A jégkorong esetében egy elsőre nagyon durvának látszó, ám komoly taktikai és olykor logikai alapokon fekvő sportról beszélünk. Nem csak jó technikával, de király korcsolyatudással fog rendelkezni az, aki belevág. Szintén imádtam! Ha az ütő és a korcsolyázás összekombinálása mégsem lenne annyira szimpatikus, még mindig lehet szimplán csak korizni.

ezt figyeld

3. Jóga

Elfogultan és elfogulatlanul is állítom, hogy jógázni nemtől, kortól és edzettségi szinttől függetlenül bárki képes. Gyerekként anyukám is rendszeresen elvitt engem gyerekjógára, ahol a hatha, azaz alap gyakorlatsorokat és arra hajazó ászanákat csináltuk.

ezt figyeld

4. Muay Thai

Kemény sport, ami nem csak erőnlétet ad, de alázatra is nevel. Ebben a cikkben már leírtam 10+1 okot, amiért a csemetének ezt a sportot érdemes választania!

5. Balaton biciklivel

Nem élsport, de idényenként beiktatható egy tókerülés. A biciklizés már önmagában egy menő dolog, kevés olyan embert ismerek, akit ne tanítottak volna meg rá kisebb korában a szülei. Egy kicsit dobjuk fel a dolgot: mi lenne, ha a Velencei-tavat vagy a Balatont kerülné meg a család egy hosszabb hétvége alkalmával? Kedvcsináló videó a cikkben!


ezt figyeld

+1 Aikido

Gurulás, tánc és földre vágás. Ijesztően hangzik, de szintén egy intelligencián és megfelelő légzéstechnikán alapuló sportról van szó, ami tulajdonképpen nem is sport.

ezt figyeld

Ebben a cikkben pedig összeszedtem az irodai dolgozók hat legjobb sportját!