Mit csináljon az ember fia/lánya, ha elmúlt 40 éves, de ennek ellenére még mozogna? Mozogjon! Ajánlok pár alternatívát.

Pilates

Életutam során igen fontos szerepe volt ennek a mozgásformának, hiszen 20 éves kori megtérésem a monoton konditermi edzésektől a pilates órákra vezetett. A mélyizomtorna elsőre könnyűnek, pontosabban csak a lábak ide-oda pakolgatásának tűnhet, azonban korántsem erről van szó. Hanem erről.
 

ezt figyeld

Curves

Kortól és edzettségi állapottól függetlenül bármikor beszállhatsz a körbe nyitvatartási időben - feltéve, ha nő vagy! Itt mindent leírtam róla.
 

ezt figyeld

 

E-bike

Bizonyára már hallottál az e-bike-ról, ami két pedálnyi segítséget ad neked ahhoz, hogy egy hegyen fel tudj tekerni anélkül, hogy az erek óriásira dagadnának az arcodon. Én az osztrák hegyekben próbáltam ki, az élmény azóta is felejthetetlen maradt.

ezt figyeld

Zumba

A zumba, mint olyan kevésbé szól egy kemény, izomfejlesztő edzésről, inkább egy táncos, sokkal inkább fenékrázós, latin dallamokra mozduló tánc.
 

ezt figyeld

Vitorlázás

Belekaphat a hajadba a szél, miközben ülsz vagy matróz tanoncnak állsz és besegítesz a kapitánynak. A víz közelsége és a Balaton más szemszögből való szemlélése mindenesetre megér legalább egy dolce vitás üldögélést egy vitorlás fedélzetén.
 

ezt figyeld

Walkenergie

Nem csak szimpla séta, hanem séta egy erre kialakított gépen. Szépre formálja a vádlikat, és habár egy kicsit monoton a koreográfia, abszolút követhető, az emelkedő pedig vízszintesig állítható (na jó, nem!). Tehát, ez lenne az!

ezt figyeld
 

Most ne nézzük a korodat! Életedben nem sportoltál és szeretnéd elkezdeni? Ebben a cikkemben írtam róla, hogy első körben mikbe érdemes belekóstolnod.